Forrás: Petrovics György

Csomagolt kakasbatyu bazsalikomos burgonyapürével

Csomagolt kakasbatyu bazsalikomos burgonyapürével

Ne féljenek a kakastól, néhány nap pácolás a keményebb, rágósabb húsokat is puhává szelídíti! A fogyasztás napján a főzést a réteslapba valók összeállításával kezdem: az újhagyma fehér részét karikára vágom (a zöldjét egyelőre félreteszem), a koktélparadicsomot félbevágom, a megtisztított, meghámozott gombát pedig felszeletelem. Ezeket egy keverőtálba teszem, a szálára vágott lilahagymát hozzákeverem, majd az egészet sózom, borsozom. Ezt követően a kakasmellfiléket serpenyőben elősütöm kb. 5 percig.
A réteslapot kicsomagolom, kétlaponként szétszedem, és a kiterített lapokat olvasztott vajjal megkenem. Ráhelyezem az elősütött kakashúst, majd ráhalmozom
a fűszerezett zöldségeket. Batyu formájúra csomagolom, a végüket pedig az újhagyma zöld szárával elkötöm. A tetejét olvasztott vajjal megkenem, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép aranysárgára sütöm. A csomagolt kakasfilével, friss bazsalikomlevéllel díszítve ízlésesen tálalom.

Pác

Sütés előtt egy-két nappal elkészítem az olajos pácot az étolajból, kakukkfűből, egész fokhagymából, konyakból, és beleteszem a kakasmellfiléket úgy, hogy a fűszeres lé teljesen elfedje.

Burgonyapüré

Amíg a szárnyas pirul, a burgonyát meghámozom, darabolom, és sós vízben puhára főzöm. Közben a friss bazsalikom levelét apróra vágom, és a tej felével botmixerrel pépesítem. A leszűrt, főtt burgonyát áttöröm. A maradék tejet felforralom, hozzáadom a tejszínt, és az áttört burgonyával meg a bazsalikompéppel összekeverem. A végén evőkanálnyi vajat adok még hozzá, hogy lágyabb legyen a püré. Ha szükséges, utánaízesítek sóval, borssal, szerecsendióval.

kaloria 800 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink