Csomboros húsgombócleves

Megmossuk a húst, és szükség szerint feldaraboljuk. Egy fazékba rakjuk, öntünk rá hideg vizet, beleszórjuk a borsot, és nagyon kicsi lángon elkezdjük főzni. A képződő habot leszedjük. Amikor már félig puha a hús, hozzárakjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Ízlés szerint sózzuk, és továbbra is kis lángon tartva készre főzzük.

Miközben a leves fő, a darált húst összegyúrjuk a felaprított friss vagy az elmorzsolt szárított csomborral, valamint a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és sóval meg őrölt fehér borssal fűszerezzük. Kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe, és lassú tűzön kiforraljuk.

kaloria 150 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

A leveshez:

1 kicsi csirke vagy 1-1,5 kg sertés orjacsont1 cikk zeller

1 nagyobb petrezselyemgyökér

2-3 közepes sárgarépa

1 kávéskanál egész bors

A húsgombóchoz:

30 dkg darált sertéshús

1 kis csokor petrezselyem zöldje

1 kis csokor friss csombor

fehér bors

Ajánlataink