Forrás: Ványi László

Csomboros-lencsés káposzta

A káposztát kiöblítjük, és az előzőleg beáztatott, megmosott lencsével, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával meg a csomborral annyi hideg vízben, amennyi kényelmesen ellepi, feltesszük főni.
Forrás után, fedő alatt kb. 1 órát főzzük – ezalatt elpárolog a főzőlé jó része, és kellemesen besűrűsödik a káposztánk. Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük.
A kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lassan, a saját zsírján megpirítjuk.

Tálaláskor a csomboros káposzta tetejére halmozzuk, s ha nem aggódunk a kalóriák miatt, az ételt a kolbász zsírjával is meglocsoljuk.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink