Csongrádi ostorrétes

Csongrádi ostorrétes

Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. Egy tálban összekeverjük a maradék tejet egy evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, egy egész tojással meg egy tojássárgájával, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, és rétestészta keménységű tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kicsi liszttel vagy langyos vízzel korrigáljuk az állagát. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Utána átgyúrjuk, és három egyforma cipót formálunk belőle. Mindegyikből egy-egy kerek lapot nyújtunk. Egy asztalra nagy abroszt terítünk, meglisztezzük, a közepére tesszük az egyik tésztalapot, vastagon megkenjük olvasztott Rama Vajas ízzel, rárakjuk a másikat, azt is megkenjük, végül rárakjuk a harmadikat. Ezt a három tésztaréteget együtt a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama Vajas ízzel, megszórjuk a maradék cukorral. Az abrosz segítségével feltekerjük, mint a rétest. Egy sütőpapírral bélelt tepsin lazán, csigavonalban felcsavarjuk. Megkenjük félretett tojásfehérjével, megszórjuk a durvára tört mogyoróval vagy dióval. Hagyjuk pihenni nagyjából félórányit, utána 180 fokos sütőben szép ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni, utána porcukorral megszórjuk. Nem késsel vágjuk, hanem kézzel tépjük darabokra.

kaloria 350 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.