Csorba
Nagyon egyszerűen elkészíthető, kevés munkát és hozzáértést igénylő, ám annál ízletesebb levese ez a román konyhának. A húst kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni. Ha félig megpuhult, a megmosott, megpucolt, felkarikázott sárgarépát hozzáadjuk. Puhára főzzük, majd hagymáspaprikás rántást készítünk a liszttel és a zsírral, és besűrítjük. Egy citrom facsart levét beleöntjük, majd belefőzzük a rizsgombócot. A tojássárgájákat a tejföllel a levesestálban összekeverjük,
és arra öntve tálaljuk a levest.
Rizsgombóc
Gyakran dúsítják a csorbát ízletes levesbetétként rizsgombóccal. A rizst sós vízben puhára főzzük, összekeverjük a darált hússal, a reszelt hagymával, tört fokhagymával, tojással és a fűszerekkel. Fél órán át állni hagyjuk, majd nedves kézzel igen apró gombócokat formálunk belőle, s a kész, de még forrásban lévő levesbe dobjuk.