Csornai béles
A sűrű tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojások
sárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal alaposan
elkeverjük. A széles metéltet egy csipetnyi sóval ízesített
vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a cukros tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a masszába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit hideg zsírral kikenünk, és az
aljára egy réteslapot helyezünk. Olvasztott zsírral áthúzzuk, majd újabb tésztalapot helyezünk rá, amelyen elsimítjuk az elkészített tölteléket. A tetejére ismét két réteslapot teszünk, amit olvasztott zsírral meglocsolunk. Közepesen meleg sütőben körülbelül 60 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy a közepe ne maradjon nyers, de a teteje se égjen meg. Amikor ropogósra sült, négyszögletes darabokra vágjuk, és melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.