Csörögefánk

Csörögefánk

A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot meg egy csipet sót. Összegyúrjuk a tojássárgájával,
fél evőkanál rummal és annyi tejföllel, hogy rétestészta keménységű, jól nyújtható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 10×6 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat középen kétszer bevagdossuk, majd a csücsköket a vágásokon keresztülhúzzuk. A fánkokat bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve, kevés rummal megbolondított, forró házi baracklekvárral tálaljuk.

kaloria 270 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.