Csörögefánk (herőce)

Csörögefánk (herőce)

Egy nagy tálban összekeverjük az egész tojásokat a cukorral, a rummal, a tejföllel, a csipetnyi sóval meg a szódabikarbónával. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint formázzuk. Készíthetünk belőle klasszikus csörögeformát, azaz rombuszokat szabunk belőle, bevagdossuk, és a csücsköket áthúzzuk a nyílásokon. Csinálhatunk görcsöket: a csíkokra metélt tésztát lazán összecsomózzuk. A legszebb talán a rózsácska: háromféle méretű kört szabunk, egymásra rakjuk, középen összenyomjuk, majd a széleit bevagdossuk. Közepesen forró olajban kisütjük. Porcukorral megszórjuk.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.