Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban elkezdjük dinsztelni a két evőkanál mangalicazsíron. Ha már átlátszó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és azzal is pirítjuk még egy percig. Rátesszük a nagyon kicsire vágott paprikát és paradicsomot, és addig rotyogtatjuk, míg zsírjára nem sülnek a zöldségek. Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát.
Rátesszük a kockákra vágott csülköt, visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetve pár percig sütjük. Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni. Közben fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral. Kis lángon főzzük, míg a csülök meg nem puhul.
Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és krumplit, és tovább főzzük. Pár perc múlva beleöntjük a fagyos babot is, együtt készre főzzük.
Tejfölös habarást készítünk a lisztből és a tejfölből, hozzáöntjük a leveshez, és alaposan összeforraljuk. Finomra vágott kaporral, pár csepp ecettel bolondítjuk az ízét.