Forrás: Pásztor Tünde

Csülkös töltött batyuk tormamártással

Csülkös töltött batyuk

A csülköt és a kemény tojásokat kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Mindezeket egy keverőtálba tesszük, s lazán, de alaposan összekeverjük a reszelt sajttal. Kinyújtjuk a vajas tésztát, majd derelyevágóval körülbelül 8 × 8 cm-es négyszögekre vágjuk. Minden tésztakocka közepére teszünk egy-egy kupaccal a töltelékből, majd a tészta egymással szemközt lévő sarkait
összefogjuk, és batyut vagy papucsot hajtunk belőle. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk tökmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tormamártás

A mártáshoz a vajat felhevítjük, és egy kicsit megfuttatjuk, felhabosítjuk rajta a lisztet. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg! Felengedjük a forró tejszínnel vagy tejjel, és kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a tormát, végül a mártást sóval, cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink