Előkészítés: 1 óra Sütés: 25 perc
Először a tésztát készítjük el. Megfőzzük a céklát, meghámozzuk, botmixerrel pépesítjük. Még melegen hozzáadjuk a kókuszzsírt. Habosra keverjük a tojásokat az eritrittel és a mézzel, ezt is a céklához adjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, beledolgozzuk a céklás keverékbe. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, az ecettel együtt hozzákeverjük a masszához. Egy kerek, csatos tortaformát kikenünk kókuszzsírral, beleöntjük a tésztát, 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel megsütjük.
A krémhez megfőzzük a karfiolt, lecsepegtetjük. Még melegen krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a zselatint, a kakaóport és az eritritet. Összekeverjük, belekanalazzuk a kókusztejszínt, és alaposan összedolgozzuk. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, rákenjük a karfiolos-csokis krémet. Rátesszük a felső lapot.
Elkészítjük a csokoládéöntetet: gőz felett összeolvasztjuk az összetevőket, majd ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben dermesztjük.