Cukkinikrémleves ropogós újhagymával
Apróra vágjuk a megtisztított póréhagymát. Megfonnyasztjuk a vajon. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit. Megsózzuk, puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, egy picit megpirítjuk, hozzáöntjük az alaplevet (vagy másfél liter vizet) meg a tejszínt, és suru kevergetés mellett készre fozzük. Közben a feltéthez megtisztítjuk a két csokor újhagymát. Összekeverjük a lisztet a tejjel, hozzáadjuk a két egész tojást, sózzuk. Suru palacsintatészta állagot kell kapnunk. A megtisztított hagymákat belemártjuk a masszába, picit lecsöpögtetjük, majd meghempergetjük a morzsában. Bo, közepesen forró olajban pár perc alatt halványbarnára sütjük. Külön tálon adjuk asztalra a leves mellé.