Bő ujjnyi csíkokra vágjuk a lehártyázott szüzet. Besózzuk, hagyjuk állni, míg összeállítjuk a bundát.
A lisztet meg a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a két tojássárgáját, a megmosott, héjastul lereszelt cukkinit, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük még a masszát a nagyon finomra vágott friss vagy elmorzsolt szárított zöld fűszerekkel, sóval, borssal, végül beledolgozzuk a fehérjékből vert tojáshabot is. Ha szükséges, pici vizet még adhatunk hozzá, de akkor jó, ha elég sűrű.
A húscsíkokat először megforgatjuk lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában, és közepesen forró zsiradékban mindkét oldalukat megsütjük.
Héjastul megfőzzük a krumplit. Még tűzforrón meghámozzuk, és azonnal áttörjük. Kiterítjük, hogy kigőzölődjék és kihűljön
Összekeverjük az egész tojásokat a lereszelt vöröshagymával, a tejjel, a 20 deka liszttel, ízesítjük a reszelt sajttal, kicsi sóval, őrölt fehér borssal. Végül belevegyítjük a kihűlt tört burgonyát is. A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal, és több adagban megsütjük a tésztát.
A zöldségekhez meghámozzuk a hagymát, kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, ha elég zsenge, nem kell meghámozni. Ezt is felkockázzuk. Kevés zsiradékkal együtt roppanósra pároljuk egy serpenyőben, közben kevés majoránnával, zsályával, sóval és borssal fűszerezzük.