Cukkinis bundában sült szűz burgonyás gofrival és zöld fűszeres párolt zöldségekkel

Bő ujjnyi csíkokra vágjuk a lehártyázott szüzet. Besózzuk, hagyjuk állni, míg összeállítjuk a bundát.

A lisztet meg a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a két tojássárgáját, a megmosott, héjastul lereszelt cukkinit, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük még a masszát a nagyon finomra vágott friss vagy elmorzsolt szárított zöld fűszerekkel, sóval, borssal, végül beledolgozzuk a fehérjékből vert tojáshabot is. Ha szükséges, pici vizet még adhatunk hozzá, de akkor jó, ha elég sűrű.

A húscsíkokat először megforgatjuk lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában, és közepesen forró zsiradékban mindkét oldalukat megsütjük.

Héjastul megfőzzük a krumplit. Még tűzforrón meghámozzuk, és azonnal áttörjük. Kiterítjük, hogy kigőzölődjék és kihűljön

Összekeverjük az egész tojásokat a lereszelt vöröshagymával, a tejjel, a 20 deka liszttel, ízesítjük a reszelt sajttal, kicsi sóval, őrölt fehér borssal. Végül belevegyítjük a kihűlt tört burgonyát is. A gofrisütőt kikenjük zsiradékkal, és több adagban megsütjük a tésztát.

A zöldségekhez meghámozzuk a hagymát, kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, ha elég zsenge, nem kell meghámozni. Ezt is felkockázzuk. Kevés zsiradékkal együtt roppanósra pároljuk egy serpenyőben, közben kevés majoránnával, zsályával, sóval és borssal fűszerezzük.

Borsos tokány zöldborsópesztós spagettivel

 

kaloria 700 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.