Cukordrazsé-sütemény

Cukordrazsé-sütemény

A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat a csokoládéval
és a cukorral vízgőz fölött folyamatosan kevergetve addig
melegítjük, amíg a csokoládé megolvad. Fokozatosan
belekeverjük a kissé felvert tojásokat, a sütőporos lisztet
meg a vaníliát, majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Ezután hozzáadjuk a drazsét.
A tésztából cukorba mártott kézzel 2-3 cm-es golyókat
formázunk (ezek sütés közben szétterülnek), cukorban
megforgatjuk, majd a golyókat egymástól körülbelül
5 cm-re sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A 180 fokra
előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Vigyázzunk,
hogy ne süssük túl! Jól záródó edényben sokáig eláll.

kaloria 350 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink