Dadar Gulung
A palacsinta tésztájához a lisztet a tojással meg a kókusztejjel jól kikeverjük. Egy csipet sóval ízesítjük, majd
pár csepp pandanlevél kivonat hozzáadásával szép világoszöldre színezzük. (A pandan Európában nem honos
növény, de a belőle készült esszencia a keleti fűszerek
boltjaiban beszerezhető.) A tésztából a felforrósított olajon,
serpenyőben, hagyományos módon palacsintákat
sütünk.
Töltelék
A töltelékhez a vizet felforraljuk a barna cukorral, lehúzzuk
a tűzről, és elkeverjük benne a kókuszreszeléket. A
palacsintákat megtöltjük a kókusztöltelékkel, felgöngyöljük, a végeit behajtjuk. Bármilyen idénygyümölcsből készült szósszal vagy friss gyümölccsel tálaljuk. Selamat makan! Jó étvágyat!