Dáktáhálvá (Menyasszonypogácsa)

Dáktáhálvá (Menyasszonypogácsa)

A menyasszonypogácsát örmény szokás szerint a lányos
háznál készítették, innen vitte magával a menyasszony a
menyegzőre.
A vajat felolvasztjuk, és annyi lisztet adunk hozzá,
amennyit felvesz. (Ha a vajas lisztből itatóspapírra teszünk
egy darabkát, összenyomjuk, és a papír nem lesz vajas,
elegendő a liszt.) Lassú tűzön kevergetve addig pirítjuk
– körülbelül 20 percig –, amíg morzsaszerű lesz az állaga.
Hozzáadjuk a felmelegített mézet meg a porcukrot, és
az egészet összekeverjük. A mézzel tovább kevergetjük a
tűzön, vigyázva, hogy a liszt ne váljon ki, és ne képződjenek csomók.
Beletesszük a durvára vágott mandulát, és még
2-3 percig kevergetve pirítjuk. A sűrű masszát kivajazott
tortaformába öntjük, majd egy darab papír segítségével
óvatosan lenyomkodjuk, hogy összeálljon. Vigyázzunk,
mert forró! Amikor kihűlt, kisebb darabokra vágjuk.

kaloria 360 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.