Darált húsos rakott galuska fokhagymás tejföllel

Kis kockákra felvágjuk a húsos szalonnát, és egy evőkanál zsíron átlátszóra sütjük. Hozzátesszük a finomra vágott vöröshagymát, elkezdjük dinsztelni. Amikor már kap egy kis színt, ráteszünk két gerezdnyi zúzott fokhagymát, és együtt sütjük egy percig. Ekkor adjuk hozzá az apróra felvágott paradicsomot és paprikát, kevergetve sűrűre pirítjuk.

Rátesszük a darált húst, elkezdjük sütni, közben fakanállal szétnyomkodjuk a nagyobb csomókat. Meghintjük közben őrölt köménnyel, babérral, majoránnával.

Ha a hús már kifehéredett, hozzáforgatjuk az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük főzni. Közben mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba is. Fél óráig főzzük, a vége felé dobjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót.

Közben sós vízben kifőzzük a galuskát. Kizsírozunk egy sütőtálat, beletesszük a galuska felét. Erre jön a húsos ragunk fele, aztán ismét egy sor galuska, egy sor ragu. A tejfölbe belekeverünk egy gerezd áttört fokhagymát. Leöntjük vele a rakottast. 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bözsi néni borsópörköltje galuskával

 

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.