Először a zöldségeket készítjük elő, megtisztítjuk a zöldbabot, a karfiolt és a bébi répát, kisebb falatokra vágjuk, és külön-külön mindegyiket roppanósra pároljuk.
Kevés zsiradékon lepirítjuk a darált húst, fakanállal folyamatosan apró morzsákra törjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük. Amikor már majdnem kész, rárakjuk a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, és tovább pároljuk, de csak annyi ideig, hogy a hagyma roppanós maradjon. Óvatosan hozzáforgatjuk a lecsöpögtetett zöldségeket, belekeverjük az összevágott snidlinget.
A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy tepsit. Rákanalazzuk a zöldséges tölteléket. Kikeverjük a tejszínt a három egész tojással, sózzuk, és rálocsoljuk az alapra.
180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a szélén a tészta szép aranybarna nem lesz, a közepén pedig remegősre nem szilárdul a töltelék. Megszórjuk a reszelt sajttal. Langyosan a legjobb.
Házi sós pitetészta
Összemorzsoljuk a fagyos vajat és zsírt a liszttel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját meg a sót, és gyorsan összegyúrjuk (nem baj, ha maradnak benne nagyobb vaj- vagy zsírszemcsék). Pihentetjük öt percet, utána enyhén lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Mivel a tészta elég zsíros, nem kell a formát előtte kikenni zsiradékkal. Berakjuk a hűtőbe legalább egy órára.