Datolyás édesburgonya-saláta rizzsel, gránátalmáva

Meghámozzuk az édeskrumplit, és kis kockára vágjuk. Olívaolajjal lekenünk egy sütőpapírt, rátesszük az összevágott zöldséget, sózzuk, megszórjuk tört csilivel, és fakanállal átkeverjük. Forró sütőben addig sütjük, hogy még egyben maradjanak a kockák.

A barna rizst sós vízben megfőzzük.

A datolyát megsütjük: egy serpenyőbe fél centi olívaolajat öntünk, és kevergetve pár percig sütjük benne a kimagozott datolyát, utána sózzuk. Ha kihűlt, összevágjuk.

Végül mindezt összeforgatjuk a gránátalmamagokkal, a mogyoróval meg a salátakeverékkel. Külön edényben kínáljuk az öntetet.

Csilis édesburgonya-saláta

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink