Debreceni rizses hús

Kockákra vágjuk a húsos szalonnát, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk az egy evőkanál zsíron. Ha már megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és zsemleszínűre dinszteljük. Rátesszük a felszeletelt fokhagymát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, és együtt öt percig pároljuk.

Hozzáadjuk a keskeny csíkokra felvágott lapockát, és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük az őrölt pirospaprikával, köménnyel, babérlevéllel, majoránnával, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük az alaplével, öt percig főzzük. Rátesszük a félkarikákra felaprított debrecenit, és összeforraljuk. Átrakjuk egy keverőtálba.

Hozzáadjuk a nyers rizst és a tejfölt, jól összekeverjük. Beleöntjük egy sütőbe is tehető serpenyőbe vagy egy tepsibe. A tetejére sütőpapírt terítünk, majd egy alufóliával lezárjuk. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük. Levesszük a tetejéről a fóliát és a papírt, és tovább sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Savanyúságot adunk mellé.

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.