Debreceni tokány szarvascombból
A megmosott, inaitól megtisztított szarvascombot csíkokra vágjuk, és felhasználásig hideg vízbe áztatjuk. A füstölt szalonnát ugyancsak felcsíkozzuk, és serpenyőben kisütjük. A megsült szalonnadarabokat kiszedjük a zsírból és félretesszük. A finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a cikkekre szelt paradicsomot és az összevágott zöldpaprikát a kiolvasztott szalonna
zsírján jól átforgatjuk, majd néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a borral, majoránnával,
törött borssal és sóval ízesítjük. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Szükség esetén kevés húsalaplét vagy vizet
adunk hozzá. Amikor a hús már majdnem megpuhult, beletesszük a kisütött szalonnacsíkokat és a karikára
vágott debrecenit. Még egyszer jól felforraljuk, és rövid lére sütjük. Házi tarhonyával tálaljuk.