Forrás: Receptposta

Dédanyám almatortája

A TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 12 perc/lap – A tészta hozzávalóiból gyorsan tésztát gyúrunk, és minimum egy órát a hűtőben pihentetjük. Utána fél cm vastagra kinyújtjuk, és két egyforma kört formálunk belőle. A lapokat 180 fokos sütőben kisütjük.

A RAKOMÁNY

Az almát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, a gerezdeket félbe, harmadába daraboljuk. Körülbelül egy deci vízzel és hat evőkanál cukorral, folyamatos keverés mellett addig főzzük az almát, amíg elfövi az összes levét és összeesik, de ha darabok maradnak benne, attól csak finomabb lesz. Az egyik tésztalapot tálra helyezzük, megszórjuk az édes kekszmorzsával, és jó vastagon megkenjük az almapéppel. Ráhelyezzük a második tésztalapot.

A MÁZ

A fehérjét fakanállal elkezdjük keverni, de nem verjük. Folyamatosan és felváltva hozzáadagoljuk a porcukrot és a citrom levét. Ha már sűrű, nehezen folyó, és úgy érezzük, leszakad a karunk (esetleg ha már a család minden tagja keverte egy kicsit), akkor a torta tetejére kenjük. Ha már szikkad a máz, érdemes éles késsel bevágni a szeletek helyét, mert száradás után törik, nehezen szeletelhető. Pár csipetnyi őrölt fahéjjal díszítjük.

kaloria 230 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink