Forrás: Receptposta

Dédi Szidi sütije

A SÜTI TÉSZTÁJA

A hozzávalókat 42 × 32 cm-es tepsihez kalkuláltuk:
Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, belemorzsoljuk a hideg vajat. Mélyedést csinálunk a közepébe, beletesszük a cukrot és a tojások sárgáját. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. A deszkán jól átgyúrjuk. Két cipót formázunk, az egyik kicsit nagyobb legyen, mint a másik. Leborítva hagyjuk pár percet pihenni. A nagyobbat kinyújtjuk, beleterítjük egy kizsírozott tepsibe, a szélét jól hozzányomkodjuk a tepsi falához. Megkenjük baracklekvárral, majd befedjük a másik gombócból nyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, forró sütőben körülbelül 25 perc alatt pirosra sütjük.

A HAB

Közben elkészítjük a habot. 5 tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verünk 15 evőkanál cukorral, belekeverjük egy citrom reszelt héját, 2 csomag vaníliás cukrot és 15 dkg darált diót. Rákenjük a meleg tésztára, és már csak száradni toljuk vissza a körülbelül 170 fokos sütőbe. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.

kaloria 250 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink