Forrás: Pásztor Tünde

Dijoni nyúlpástétom

Dijoni nyúlpástétom

A darált húst összekeverjük 4 egész tojással. Beleszórunk 2 evőkanál zselatinport, sóval, durvára őrölt színes borssal és 2-3 evőkanál mustárral ízesítjük. Hozzáadjuk a kétféle olívabogyót meg a gyöngyhagymát, majd az egészet alaposan összekeverjük.
Egy pástétomformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy
a széle túllógjon a forma peremén. Teletöltjük a masszával, jól beletömörítjük – az sem baj, ha a teteje kicsit púpos marad. Visszahajtjuk rá a fólia széleit, és körbetekerjük még egy réteggel.
Egy mélyebb tepsibe vizet teszünk, és beleállítjuk
a pástétomformát. A víz a forma háromnegyedéig érjen.
A pástétomot 90-100 fokos sütőben 1 órát pároljuk. Ha
elkészült, a formát fejjel lefelé fordítjuk, és nehezéket helyezünk rá, hogy a felesleges folyadék kifolyjon belőle. Hideg helyen megdermesztjük.
Egy kisebb edényben felforralunk 2 dl vizet, és feloldjuk
benne a maradék zselatint. Levesszük a tűzről,
elkeverünk benne 2-3 evőkanál magos mustárt, azután
bevonjuk vele a pástétomot. Amikor az aszpikos réteg is megdermedt, már tálalhatjuk is.

kaloria 360 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink