Dinnyés pohárkrém

A tejszínt felmelegítjük a mentával, hagyjuk állni fél órát. Utána kidobjuk belőle a leveleket, és nagyon hidegre hűtjük.

A sárgadinnyéből karalábévájóval kis gömböket vájunk, félretesszük a díszítéshez.

A maradékot összeturmixoljuk a kimagozott görögdinnyével.

A mentás tejszínből kemény habot verünk az instant zselatinnal.

A mascarponét kikavarjuk a vaníliás cukorral és a porcukorral, összedolgozzuk a tejszínhabbal.

A dinnyeturmixból kimérünk három decit, hozzáreszeljük a citrom héját, facsarunk bele egy kevés citromlevet, majd mindezt összedolgozzuk a mascarponés krémmel.

Habzsákba töltjük, és belenyomjuk négy pohárba (kanállal is adagolhatjuk, csak akkor nagy valószínűséggel maszatosabb lesz a végeredmény). Hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt rászórjuk a félretett dinnyegömböket.

Sárgadinnyés pohárkrém

kaloria 300 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink