A tejszínt felmelegítjük a mentával, hagyjuk állni fél órát. Utána kidobjuk belőle a leveleket, és nagyon hidegre hűtjük.
A sárgadinnyéből karalábévájóval kis gömböket vájunk, félretesszük a díszítéshez.
A maradékot összeturmixoljuk a kimagozott görögdinnyével.
A mentás tejszínből kemény habot verünk az instant zselatinnal.
A mascarponét kikavarjuk a vaníliás cukorral és a porcukorral, összedolgozzuk a tejszínhabbal.
A dinnyeturmixból kimérünk három decit, hozzáreszeljük a citrom héját, facsarunk bele egy kevés citromlevet, majd mindezt összedolgozzuk a mascarponés krémmel.
Habzsákba töltjük, és belenyomjuk négy pohárba (kanállal is adagolhatjuk, csak akkor nagy valószínűséggel maszatosabb lesz a végeredmény). Hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt rászórjuk a félretett dinnyegömböket.