Alap
Gőz felett összeolvasztjuk a kétféle, apró darabra tört csokit a vajjal és a cukorral. Levesszük a gőzről, beledolgozzuk az összetört kukoricapelyhet meg a mandulát. Egy kerek tortaforma aljába egyenletesen
belenyomkodjuk – például egy pohár aljával, úgy egyenletes lesz a vastagsága. Betesszük a hűtőbe legalább félórára.
Krém
Összekeverjük a krémsajtot és a túrót a kétféle cukorral meg a citrom reszelt héjával, kifacsart levével. A dinnye nagy részét felkockázzuk, és a krémbe forgatjuk. Habot verünk a tejszínből. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, aztán kinyomkodjuk, és némi forró vízben feloldjuk. A túrós töltelékbe keverjük, majd, ha már kezd dermedni, hozzáadjuk a tejszínhabot is. Egyenletesen az alapra simítjuk, és pár órára visszatesszük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt pár szelet dinnyével díszítjük a tetejét.