A dinószárnyak
Mindenekelőtt befűszereztem a szárnyas alkatrészeket fűszersóval és őrölt borssal. Amíg pácolódott a hús, elkészítettem az egyik újságíró-gyakornokunktól
hallott salátát: a rizst megpároltam, a kaliforniai paprikákat, a paradicsomokat felkockáztam, a hagymát vékonyan felszeleteltem, a salátát apróra téptem. Vettem egy nagyobb tálat, s a juhtúrót a citromlével, borssal, aprított petrezselyemmel, a szétnyomott fokhagymával, olajjal és tejföllel kikevertem, majd beleforgattam az aprított zöldségeket és a rizst.
Közben készítettem a dödöllét (lásd külön receptben).
Ezt követően jöhettek a pulykaszárnyak, melyek eléggé brutális méretűek, akár egy repülő ősgyík is megirigyelhetné őket. Egy liter olajat forrósítottam a
tárcsában, majd ebben hirtelen átsütöttem a szárnyakat és a csirkecombokat. Ezt 30 percnyi párolás követte, féldecinként adagolt bor és egy fedő segítségével. Jó félóra ilyetén játszadozás után már bátran ropogósra piríthatjuk a húsokat, készen vagyunk. Végül a tálalás: a brindzás dödöllét tányérokba szedtem, megszórtam a sült szalonnával, mellé került a sült szárny meg a comb, illetve a saláta. Sört ittunk mellé.
A brindzás dödölle
A hús pácolása és a saláta elkészítése után kezdtem készíteni a dödöllét:: a krumplit megfőztem és szétnyomtam. Összedolgoztam annyi liszttel, amennyit felvett, sóztam, borsoztam. Forrásban lévő vízbe diónyi galuskákat szaggattam. Amikor feljöttek a felszínre, még 1-2 percig főztem, majd leszűrtem. (Ezután ropgósra sütöttem a dinószárnyakat, lásd a dinószárnyak receptjében.) Amikor a ropogós hús elkészült, tálalásra előkészítettem a brindzás dödöllét: a tárcsából kimertem az olajat, beleterítettem a szalonnaszeleteket, s mikor némi zsírt engedtek, beledobtam a kockákra vágott hagymát. Mikor a szalonna ropogósra sült, az egészet kiszedtem, s a visszamaradt zsiradékban enyhén megpirítottam a krumpligaluskákat. Némi tejföllel kikevert juhtúrót forgattam bele, s csak épp összerottyantottam, amíg a túró megolvadt. Ezután jöhetett a tálalás.