Meglangyosítjuk a tejet. Hozzákeverünk egy evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
A robotgép táljába szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojást. A dagasztókarral összekeverjük, majd szépen kidagasztjuk a tésztát. Ha már összeállt, több részletben hozzádolgozzuk a puha vajat is. Kilisztezett keverőtálba tesszük, és meleg helyen körülbelül egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen körülbelül 4 mm vastagra nyújtjuk. 8 centi átmérőjű fánkszaggatóval köröket vágunk ki. Mindegyikre teszünk egy-egy kiskanálnyi tölteléket. Gombócokká formázzuk. Egy kerek pitesütő formát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. Belesorakoztatjuk a gombócokat.
180 fokos sütőbe toljuk. A tetejét lekenjük olvasztott vajjal, és körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.