Diós csirkeszárnyak tejszínes-répás rizzsel
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megsózzuk. A tojásokat
felverjük, hozzáadjuk a tejet, a durvára vágott dióbelet,
egy kevés sót, meg annyi lisztet, hogy közepesen sűrű
masszát kapjunk. Beleforgatjuk az előkészített csirkeszárnyakat, azután bő olajban, közepes lángon pirosra sütjük. A körethez a sárgarépát megtisztítjuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A rizst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát. A répával is pirítjuk egy rövid ideig, azután felengedjük a tejszínnel meg egy kevés vízzel. (A tejszín és a víz mennyisége kétszer annyi legyen, mint a répa-rizs keveréké.) Beletesszük a megtisztított, ám egészben hagyott vöröshagymát – hogy belefőjön az íze –, majd a rizst megsózzuk és puhára pároljuk.