Diós galuska
A tojások sárgáját összekeverem a tejföllel meg a liszttel,
a fehérjét kemény habbá verem, és azt is a masszához
keverem. A tejet felforralom a vaníliával és két kanálnyi
cukorral. A lassan fővő tejbe két kanál segítségével galuskákat szaggatok a tésztából és kifőzöm, vigyázva, hogy a formája megmaradjon. Amikor elkészült, szitakanállal kiszedem, és egy szűrön lecsepegtetem. Egy lapos tálra lerakok egy réteg galuskát, megszórom cukrozott őrölt dióval, végül megpöttyözöm baracklekvárral. Azután ismét galuska következik, és így tovább, amíg a hozzávalókból tart. A galuskahegyet leöntöm jéghideg vaníliakrémmel, és tálalásig hűtőszekrénybe teszem.
Vaníliakrém
A vaníliakrémhez 3 tojássárgáját és 3 egész tojást
habosra keverek 12 dkg cukorral meg egy kanál liszttel.
Felengedem 3 dl tejjel, teszek bele egy darabka vaníliát,
s gőz fölött addig keverem, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor
leveszem a tűzről, egy hideg tálba öntöm, s kihűlésig kevergetem. Végül 1,5 dl tejszínből habot verek, s lazán a
krémhez keverem.