Diós nektarintorta

Tészta

Elkészítjük a diós piskótát. Habosra keverjük a 6 tojássárgáját a porcukorral, majd részletekben beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a finomra darált diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd háromfelé vágjuk.

Krém

A töltelékhez összekeverjük egy tűzálló tálban a tojássárgájákat a kétféle cukorral meg a finomliszttel, és gőz felett kevergetve sűrűre főzzük. Habot verünk a tejszínből a habfixálóval. Összedolgozzuk a túrót a vajjal, belekeverjük a kihűlt krémet. Végül beleforgatjuk a habot. Az alsó lapra kenjük a túrókrém felét, megszórjuk apró nektarinkockákkal, rátesszük a következő lapot, arra kenjük a krém maradékát, szintén megszórjuk gyümölcskockákkal. Végül gyengéden rányomkodjuk a felső lapot. Egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.

Tetejére

Másnap habot verünk 3 dl tejszínből a habfixálóval, bevonjuk és kidíszítjük vele a tortát. Tetejét nektarincikkekkel és a durvára darált dióval díszítjük.

kaloria 440 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink