Diós túrókocka

Diós túrókocka

Az élesztőből egy kiskanál cukorral meg a langyos tejjel kovászt készítünk, és meleg helyen megkelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, pici sót, beleöntjük a megkelt kovászt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk és kidolgozzuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, belefektetjük a tésztát, aztán elosztjuk rajta a túrótölteléket. 170-180 fokra előmelegített sütőben,
körülbelül 50 percig sütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Hidegen szeleteljük.

Krém

A pudingpor felét megfőzzük a tejjel és a cukor felével, majd hagyjuk kihűlni. A citrom héját lereszeljük. A tojások
sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a reszelt
citromhéjat meg egy pár cseppet a levéből, a mazsolát, a diót és a főzött pudingot. Beleszórjuk a maradék pudingport, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a túrós masszához adjuk.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.