Diós-áfonyás zsemle

Előkészítés: 40 perc Kelesztés: 2 óra + 40 perc + 30 perc Sütés: 25 perc

A dagasztótálban összekeverjük az előtészta hozzávalóit. Lefedjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 2 órát.

Utána hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, a cukrot, a sót, a morzsányi élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Hozzádagasztjuk a puha vajat, majd beledolgozzuk a vörös áfonyát és a diót is. Hagyjuk kelni 40 percet.

Utána átgyúrjuk, mérleg segítségével 100 grammos adagokra osztjuk. Kerek zsemlét formázunk belőle. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk úgy, hogy legyen hely közöttük. Letakarjuk, megint 30 perc kelesztés következik.

Lekenjük a tejes, cukros, sós tojássárgájával. 180 fokos, gőzös sütőben sütjük.

kaloria 170 CAL
ido 255 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink