Diós-szilvalekváros gombóc

Diós-szilvalekváros gombóc

A burgonyát meghámozom, és sós vízben megfőzöm. Közben egy száraz zsemlét megreszelek, hozzáadok
nagyjából félcsupornyi darált diót, és néhány csepp olajon megpirítom. A burgonyát leszűröm, krumplinyomóval
összetöröm, és lehűtöm. Ha kihűlt, beleteszem a lisztet, tésztává gyúrom, majd elnyújtom. Tenyérnyi kockákra
vágom.
A töltelékhez a maradék diót késsel durvára aprítom, összekeverem a szilvalekvárral. A négyszögek közepébe
egy-egy kiskanál tölteléket teszek, és gombócot formálok belőle. Zubogó sós vízben kifőzöm, majd forró olajban
megforgatom, végül meghempergetem a zsemlemorzsában. Ízlés szerint megszórom kristálycukorral.

kaloria 420 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink