Diós-töpörtyűs pogácsa

Diós-töpörtyűs pogácsa

A töpörtyűs pogácsa magában is megmutatja, mit tud,
de gulyásfélékhez falatozva egyszerűen imádom. Hát
még, ha megvadítjuk egy kis dióval! Kemencénkbe most
ez került, két tepsivel. Úgy készült, hogy a liszttel előbb a töpörtyűt – én most a boltban készen vehető krémet használtam, kimondottan jó e célra – elmorzsoltam, bőségesen megsóztam, borsoztam. Jöhetett az apróra vágott – nem darált! – dió, két tojás sárgája, majd a tejföl.
Közben az élesztőt felfuttattam egy deci langyos, cukros
tejben, s ezt is belekevertem a tésztába. Nem kell
sokáig gyúrni, sem külön keleszteni. Ujjnyinál kissé vastagabbra nyújtjuk, aztán a kiszaggatott pogácsa mehet
egyből a tepsire, majd a sütőbe. Előtte persze ne feledjük
megkenni a tetejét egy kis felvert tojással. A sült dió íze
valami pazarrá teszi ezt a süteményt!

kaloria 360 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink