Dióval és datolyával töltött csillagok

Tészta

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva egy órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 5 cm-es csillagokat
vágunk ki belőle. A csillagok felén szétosztjuk a tölteléket. A csillagok szélét megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, rátesszük a maradék csillagokat, azután jól összenyomkodjuk a széleket. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük a kis töltött süteményeket, majd rácson kihűtjük őket.

Töltelék

Felaprítjuk a diót és a datolyát, összeállítjuk a tölteléket.

Díszítés

A porcukrot elkeverjük a lime reszelt héjával meg 3 kávéskanálnyi levével. Kis zacskóba töltjük, melynek a csúcsán apró lyukat vágunk, és vékony csíkokat rajzolunk a csillagokra. Megszórhatjuk apróra vágott dióval és őrölt pisztáciával.

kaloria 320 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.