Forrás: Pásztor Tünde

Dióval tűzdelt vaddisznópecsenye áfonyás sült almával

A SÜLTHÖZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 3 óra – A megmosott, leszárított húst éles késsel több helyen megszurkáljuk. A nyílásokat teletömködjük dióval. Összekeverjük a sót a durvára tört zöld borssal, az őrölt korianderrel, a lereszelt (vagy őrölt) gyömbérrel és az elmorzsolt (vagy őrölt) babérral. A keverékkel bedörzsöljük az előkészített húsdarabot. Kizsírozunk egy kis tepsit, beletesszük a húst. Öntünk alá 2-3 deci vizet. Alufóliával letakarjuk. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és – a hús korától függően – 2,5-3 óráig sütjük. – Elkészítjük a köretet is (lásd külön). – Miután a hús és a köret is átsült, a megsült pecsenyét vastag szeletekre vágjuk. Köretként a töltött almát kínáljuk mellé. Áfonyalekvárral, krokettel tálaljuk.

A KÖRETHEZ:

Megmossuk az almát, leszárítjuk. A kalapját levágjuk, belsejét kivájjuk almavájóval vagy egy éles kiskéssel. Az üregbe áfonyát töltünk, meghintjük pici őrölt gyömbérrel, csurgatunk rá kis mézet. Betoljuk a sütőbe (elfér a hús mellett), és addig sütjük, míg kicsit át nem sül a gyümölcs húsa.

kaloria 350 CAL
ido 225 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink