Disznósajt körömből
A körmöket egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel,
hogy ellepje. Hozzáadjuk az egész borsot, az egész
köményt, a cikkekre vágott vöröshagymát és a félbevágott
fokhagymát. Adunk hozzá literenként két teáskanálnyi sót, és 5-6 órát főzzük lassú forralással. Ellenőrizzük, hogy teljesen megpuhult-e, ha szükséges, akkor még tovább főzzük. A megfőtt körmöket óvatosan (úgy, hogy ne essenek szét) kiemeljük a vízből, még melegen kicsontozzuk, végül 2 × 2 × 2 centis kockára vágjuk. A főzőléből másfél decit a felére beforralunk, hozzákeverjük a húshoz, ízlés szerint fűszerezzük őrölt borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, szükség esetén sózzuk. A kész masszát átlátszó fóliára halmozzuk, szorosan betekerve 5-6 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne levegő. A végeire csomót kötünk, és egy éjszakát hűtőben dermesztjük. Másnap vékony szeletekre vágva tálaljuk. Pirítóst kínálunk mellé.