Dörgicsei csibeleves

Éles késsel kifilézzük a csirkemellet. Nem kell nagyon letisztítani a csontot, egyáltalán nem baj, ha marad rajta hús is. A színhúst berakjuk a hűtőszekrénybe. A bőrt és a csontot beletesszük egy nagy fazékba. Beledobjuk a paprikát (vagy a csutkát), öntünk rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje, és elkezdjük főzni. Ha felforrt, kicsire vesszük. Leszedjük a habját. Adunk hozzá egy teáskanál sót.

A vöröshagyma külső, piszkos héját lehúzzuk, de nem hámozzuk meg, héjastul tesszük a levesbe a két gerezd megtisztított fokhagymával együtt. A leveszöldségeket megpucoljuk, egyben mehetnek ezek is a lébe. Ha újra felforrt, ismét leszedjük a habját. Beleszórunk 8-10 szem egész borsot, beledobjuk a csokorba kötött petrezselyem zöldjét, és nagyon kicsi lángon főzzük 2-3 órát.

Közben elkészítjük a gombócokat. A húst felkockázzuk, és minden más hozzávalóval (tojás, morzsa, fűszerek) beletesszük egy aprítógépbe, és pár percig pörgetjük, jól kihabosítjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Beledobjuk a kész levesbe, és addig főzzük, míg fel nem jön a leves tetejére (pár perc). Mindent kiszedünk a léből, a zöldségeket karikákra vágjuk. A levet pedig átszűrjük. A levestésztát sós vízben kifőzzük.

Erőleves buggyantott fürjtojással

kaloria 220 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink