A rizst egy vastag talpú lábasba öntjük, öntünk rá annyi vizet, hogy körülbelül egy centivel legyen magasabban, mint a rizs. Szórunk rá egy csipet sót, és kis lángon, időnként megkeverve addig főzzük, míg a rizs fel nem szívta az alatta lévő vizet. Az egyliternyi felforrósított tejet ekkor öntjük hozzá. Hozzáadjuk a cukrot, és gyakran megkeverve addig főzzük nagyon kicsi lángon, míg a rizs teljesen meg nem puhul. Ha kell, öntünk még alá tejet. Az a cél, hogy ne száraz, hanem inkább jó szaftos legyen.
Amíg fő, elektromos habverővel maximális fokozaton pár percig verjük az egész tojásokat a vaníliás cukorral, hogy jól kihabosodjanak. Ha kész a rizs, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a felhabosodott tojást. Visszarakjuk a tűzre, és még egy-két percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. A hozzáadott tojásoktól isteni krémes lesz a végeredmény. Kis tálkákban kínáljuk, a tetejét pár szem gyümölccsel, csipetnyi fahéjjal díszítjük.