Gőz felett összeolvasztjuk a vajat, az összetördelt étcsokit és a kristálycukrot. Levesszük a gőz felől, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Belekeverjük az ízesítőanyagokat: egy csomag vaníliás cukrot, csipetnyi őrölt fahéjat, csipetnyi sót. Végül beleforgatjuk a lisztet és a durvára vágott dióféléket.
Egy négyzet alakú brownie-tepsit sütőpapírral szépen kibélelünk, beleöntjük a masszát.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül negyedórán át sütjük. Utána rácson teljesen kihűtjük.
A krémhez habosra keverjük a mascarponét, majd beledolgozzuk a csokoládés mogyorókrémet. Rákenjük a kihűlt tésztára.
Hűtőszekrényben legalább egy órán át dermesztjük. Végül olvasztott csokival megcsíkozzuk a tetejét.