Dupla bélszínjava (Chateaubriand)
A húst gondosan lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, és szeletekre vágjuk. Szálára merőlegesen ellapítjuk, sózzuk és borsozzuk. (Klopfolni nem szabad, mert összetörjük a rostjait.)
Forró zsiradékban mindkét oldalát 8-10 percig sütjük – vagy zsírozott grillrácsra helyezzük, és magas hőfokon sütjük – úgy, hogy belül szaftos és rózsaszínű maradjon. Ha kész, 10 percig melegen tartjuk, és csak ezután tálaljuk.
Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és sós vízben roppanósra pároljuk. Amikor elkészült, leszűrjük és lehűtjük. Tálalás előtt a zöldségeket külön-külön felforrósítjuk, és a felszeletelt, tálra helyezett hús mellé a színek harmóniájára figyelve felrakjuk. A tetejére vajat helyezünk. Ügyeljünk arra, hogy a frissen kisült szalmaburgonyának is maradjon hely.