Először a tésztát készítjük el. Habosra keverjük a puha vajat a vaníliás cukorral, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Utána egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a joghurtot is. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával, belereszeljük a csokit. Fakanállal egyenletesen beledolgozzuk a vajas-tojásos alapba.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk. Belekanalazzuk a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Nem szabad kiszárítani. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd átemeljük egy sütőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez elektromos habverővel maximális fokozaton öt percig verjük a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a neszkávéval és a fahéjjal. Gőz felett összeolvasztjuk a nagyon kis darabokra tört vagy vágott csokit a tejszínnel, majd beledolgozzuk a cukros vajba. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére, és csokidrazséval megszórjuk.