Édes kicsi fánk

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, a rumot és a sót. Hozzáöntjük a felhabosodott élesztős tejet. Robotgép segítségével összedolgozzuk lágy tésztává. Letakarjuk, és 30 percig kelni hagyjuk.

Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, ismét hagyjuk kelni körülbelül 20 percet.

Az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokúra felmelegítjük. A kiszaggatott fánkok közepébe egy kis mélyedést nyomunk, és fejjel lefelé beletesszük az olajba. Nem szabad túlzsúfolni a serpenyőt. Egy perc sütés után átfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Megszórjuk porcukorral, és lekvárral tálaljuk.

Apácafánk

kaloria 320 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink