Beáztatjuk langyos vízbe a füstölt oldalast. Utána kivesszük, átmossuk, csíkokra vágjuk, és felrakjuk főni 1,5-2 liter vízben. Mellédobjuk a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, a csombort és a babérleveleket. Sózni nem kell, mert a füstölt hús valószínűleg elég sós. Fedő alatt puhára főzzük.
A káposztát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk.
Ha már puha a hús, mellédobjuk a nyers rizzsel együtt, és készre főzzük.
A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, belevegyítjük a tejfölt, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a levesbe, és addig főzzük, amíg a lé be nem sűrűsödik. Ha kész, kicsi ecettel és sóval még ízesíthetjük.
Egy-két evőkanál zsírt felmelegítünk egy kis serpenyőben, hozzákeverünk egy teáskanálnyi őrölt pirospaprikát. Hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjen, utána ezzel locsoljuk meg a kitálalt levest.