Édes tükörtojás
2,5 dl tejet felforralunk a cukorral és a vaníliás cukorral. A
többi tejet elkeverjük a keményítővel. A felforrt tejet levesszük a tűzről, belekeverjük a keményítőt, visszatesszük a lángra, és körülbelül egy percig csendesen forraljuk. Aztán lehűtjük. Közben a tésztából nyolc négyzetet vágunk. A sarkokat bekenjük a tojásfehérjével, behajtjuk a közepe felé, és ott lenyomjuk. Mindegyik tészta közepére teszünk egy evőkanálnyit a krémből, abba meg belenyomunk 1-1 barackot.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 200
fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. A
tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és a sütési idő vége
előtt öt perccel lekenjük a tésztát. A kész tükörtojásokat
rácson kihűtjük. A felforrósított lekvárt szitán áttörjük, ezzel bekenjük a tészta széleit meg a barackokat, apróra tört pisztáciával megszórva tálaljuk.