Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (kétféle liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, fűszerek). Egy másik tálba tesszük az apró kockákra vágott aszalt szilvát és barackot, hozzászórjuk a kandírozott narancshéjat is, és mindezt elkeverjük egy evőkanálnyi lisztkeverékkel.
Egy harmadik tálban kézi robotgéppel fehéredési keverjük az egész tojásokat a nádcukorral. Hozzákeverjük a megolvasztott kókuszolajat, a joghurtot és a simára pürésített sült édesburgonyát. Három részletben belevegyítjük a lisztkeveréket, végül eloszlatjuk benne a lisztbe forgatott aszalt gyümölcsöket is.
Elosztjuk a masszát a két sütőformában. A tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Rácsra téve kihűtjük.
Felmelegítjük a baracklekvárt egy kis lábasban a rummal. Lekenjük vele a veknik tetejét, teszünk rájuk aszalt gyümölcsöket, és aztán újra átkenjük. Hagyjuk kicsit szikkadni, majd kivesszük a formából, és vastag szeletekre vágva tálaljuk.