Egészben sült fűszeres karaj

Megtisztítjuk a fokhagymát és áttörjük. Egy tálba rakjuk, hozzákeverjük a többi, ízlés szerint választott fűszert: őrölt köményt, babért, pirospaprikát, szárított zöld fűszereket, sót. Annyit keverünk össze, hogy összesen 4-5 evőkanálnyi legyen. Hozzákeverünk körülbelül egy deci olajat vagy olvasztott zsírt, és ezzel a fűszeres pasztával jó vastagon bekenjük a húst. Belerakjuk egy kis tepsibe.

Öntünk alá 2-3 deci vizet vagy valamilyen alaplevet, ha van kéznél. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben körülbelül másfél órán át pároljuk. Levesszük róla a fóliát, és a puha húst magasabb hőmérsékleten megpirítjuk.

kaloria 290 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.