Egészben sült töltött malac újfalusi módra

Egészben sült töltött malac újfalusi módra

A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat
úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat
hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem,
majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.

kaloria 500 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink